ÍRÁSOK

:
Zene Fotó Hangszerek Modellezés Közlekedés Írások Publikációk Hangászat x


Utolsó frissítés:
2013. 01. 07.

Az itt olvasható szövegeket zömmel régen írtam. Látható a dátumokból. Mostanában valahogy leszoktam róla. Nem az írásról, éjjelente Háború és béke méretű emilekkel és csetekkel boldogítom arra kiszemelt (és ezzel rendkívüli módon megtisztelt) barátaimat. Máskor meg folytatom 1991-ben - egy bizonyos szakítás után - elkezdett naplójegyzeteimet. 

Ezeket egyébként virtuális (ma ezt így mondják) nagynénikémnek írom - tudom, nem eredeti ötlet - név szerint Mikesné Kelemen Erzsébetnek, Rodostó,Rákóczi út 27. Azzal a céllal kezdtem el annó, hogy majd később, ha hasonló helyzetben leszek, előszedem, és mennyivel okosabban tudok majd viselkedni, hiszen addigra annak a történetnek a vége is ott lesz leírva, csak lapozni kell párat. Látni fogom, hogy amire épp készülök, hová vezetett x évvel azelőtt. Jelentem, többször elővettem a jegyzeteket az évek folyamán, és mindig meg kellett állapítanom, hogy - bár ott állt feketén-fehéren, mégis megint ugyanúgy tettem, és ugyanaz lett a vége is. Ezt a célt tehát nem teljesítették a jegyzetek.

Jut eszembe erről egy vicc:

Két rendőr moziba megy. Egyik fogadást ajánl, hogy a következő jelenetben Joe ott felejti az aranyat a táborhelyen, de amikor visszamegy érte, Bill megöli. Fogadnak. Így is történik szóról szóra.
– Hagyjuk az egészet, – vallja be az egyik rendőr – nem volna tisztességes, én már láttam a filmet.
– Én is láttam, –így a másik – de nem gondoltam, hogy ekkora bakit még egyszer elkövet. 

Másik deklarált célom az volt az írásokkal, hogy majd (szintén sok év távlatából, ha már leülepedett) előveszem, és írok belőlük novellákat. Ott az alapanyag, érzések, kételyek, vívódások, tévedések - utólag már majd ezt is tudni lehet - csak formába kell önteni. Kicsit absztrahálni, szintetizálni, hiszen nem a saját szennyesemet akarom itt kiteregetni. Pláne nem másokét! Jelentem, ez sem történt meg. A feljegyzések megvannak, egyes szám első személyben, konkrét nevekkel, dátumokkal, ebből tehát egyetlen sort sem tehetek fel ide.

Szóval érjétek be a régiekkel! (Az itt szereplő nevek nem valódiak.Bármiféle egyezés valós személyekkel kizárólag a véletlen műve lehet...)
Az oldalakon található anyagok ifj VitányiIván, illetve a külön megjelölt szerzők szellemi alkotásai!
emil