Up oldal » !galeria

Ez az album sokféle igényt próbál egyszerre kiszolgálni. Kicsit egy botcsinálta amatőr művész portfóliója, kicsit egy nyitott szemmel sétálgató, utazgató, túrázgató ember (bocsánat zember) élménybeszámolója, akiből itt-ott kibújik az építész, a zenész, vagy a villamosbuzi. (A családi eseményeket és a lájkolható partiarcokat minden esetre kihagytam.) Ennek megfelelően eklektikus is, és persze nem nélkülözi az amatőrök általános hibáját (de egy amatőrnek szabad), hogy tudniillik a válogatás során nem voltam vasszigorral következetes, gyakran megkegyelmeztem gyengébb képnek is, ha a témájához érzelmileg kötődöm. Vállalom, ez egy ilyen album.

A kategóriák nem jelentenek mindenhol szigorú elhatárolást, néhol önkényesek. Vannak képek, amelyek több albumban is szerepelnek, mert mindegyikbe beletartoznak. Ezen ne lepődjetek meg: ez szándékos.

A képek nagy részét (1994 és 2002 között) Avar Pannival közös barangolásaink során készítettem, illetve készítettük. Néha nehéz a szerzőséget utólag tisztázni, néhol egyértelműen közös munka volt, ahol semmi jelentősége, hogy a gombot épp ki nyomta meg. Ahol viszont egyértelműen az ő szellemi gyermekéről van szó, ott ezt jeleztem.

A képek alatt kiírtam bizonyos technikai adatokat. A digitálisaknál ez nem volt nehéz: a gép belementi a fájlba, az album-motor pedig kiolvassa. A filmeseknél emlékezetemre kellett hagyatkozni, ezért ebben előfordulnak hiányosságok. Egyébként úgysem lényeges, csak szakmai ártalom: archívumban dolgozom.

kepek

Összes kép: 583 | Utolsó frissítés: 2011.02.20. 5:21 | Készítette a JAlbum & Chameleon | Segítség